Oulun Formula K-125 ry

Oulun Formula K-125 ry

Oulun Formula K-125 ry on autourheiluseura, joka on perustettu Oulun alueelle vuonna 1961. Seuran toiminta painottuu kartingin harrastamiseen, kilpailujen järjestämiseen sekä lajiin liittyviin ajo- ja tekniikkakoulutuksiin, toimintaa on lapsesta vaariin. Seuraan kuuluu tällä hetkellä hieman alle 150 jäsentä. Pääset tutustumaan Karting -osiossa tarkemmin OFK:n aikuiskartingiin ja nuorisotoimintaan
Tällä hetkellä seuran käytössä on kolme lasten kartingautoa. Autoilla järjestetään mm. lapsille ajotapahtumia ja kartingkoulua. SM-kilpailuja Oulussa on ajettu 90-luvulta lähtien OFKn järjestämänä, viimeisin Ouluzonessa kesällä 2018. Järjestämme kilpailuja myös muiden seurojen kanssa yhteistyönä, vuonna 2018 olimme mukana alueellisessa North Cupissa. Oulussa ajettiin pitkästä aikaa myös aluemestaruuskilpailut. 
Tulevina vuosina tarkoituksenamme on jatkaa mukanaoloa North Cupissa ja tuoda Ouluun takaisin harrastekilpailut aktiivisemmin. Suuren suosion saaneet Flying Finn 100 ajotapahtumat jatkuvat myös entiseen malliin. Tulemme lisäksi hakemaan lähitulevaisuudessa isompia kilpailuja Ouluzoneen. Ilmoitamme tulevista tapahtumista tapahtumakalenterissa, joten otahan seurantaan. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa.

OFK:n tavoitteena on tehdä kartingista tunnetumpi, parantaa lajin harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia sekä olla aktiivinen toimija alueellisen liikenneturvallisuuden parantamisessa. Seuramme tarjoaa yhteisön tuen ja opastaa myös oman karting-auton hankkimisessa ja kaikessa kartingiin liittyvässä. Jäsenenämme olet oikeutettu myös osallistumaan kilpailuihin.

Mukaan toimintaan?

Otamme seuran toimintaan mielellään uusia jäseniä. Jäseneksi pääset helposti täyttämällä jäsenlomakkeen. Ole yhteydessä kerhomme sihteeriin, jos mieleesi herää kysyttävää tai kaipaat apua. Löydät yhteystietomme Yhteystiedot -sivulta. Vastaamme mielellämme kysymyksiin! 

Mistä kaikki alkoi
– historiasta tähän päivään

1960

Kaikki sai alkunsa 16.11.1961, jolloin kerho virallisesti perustettiin. Perustajajäseniin kuuluivat mm. Heikki Vuolevi, Lars Rosberg, Pekka Salonen, Jouko Laine, Vesa Luttinen, Leevi Henrikson, Tauno Ikonen ja Esko Lukkari. Kerhon perustajat aloittivat mikroautoilun Oulussa 1959-1960 luvun taitteessa ja voittivat useita SM-mitaleita. He jatkoivat aktiivista toimimista vuoteen 1966 saakka, jolloin karting-autot tulivat mikroautojen tilalle. Autot kokivat suuren muutoksen kun ne mataloituvat ja moottoreista tuli suoravetoisia, eikä niillä voinut enää ajaa maaradoilla. Asfalttiradat löytyivät silloin mm. Mynämäeltä, Turusta ja Hartolasta. Oulussa ajettiin Raatin saareen tehdyllä tilapäisradalla mm. SM-kisat 1968, jolloin esimerkiksi seuramme jäsen Eino Pekkala voitti ensimmäisen SM-kullan.

1970

Kerhon toiminta alkoi hiipua 1970-luvun alussa, jolloin kisoja kiersi vain Kalle Valppu ja pari muuta kaveria. Vuosien 1977-78 taitteessa alkoi jälleen uusi nousu Taisto Puhakan innoittamana. Saatiin ajopaikka Kaukovainion ammattikoulun pihalta, jonne rakennetiin auton renkaista rata. Tämäkin toiminta kiellettiin arvostetun lääkärin toimesta, koska hänen unensa keskeytyi Sairaalarinteellä. Onneksi Ruukissa oli innostunut karting-harrastaja Olavi Pietarila, joka oli tehnyt talkoilla Hietamaalle radan pohjan. Siellä käytiin kokeilemassa autoja, vaikkei radalla silloin ollut edes asfalttia. Oli suuri juhla, kun Ruukissa ajettiin SM-kilpailu 1979. Mukana ajamassa olivat mm. Mika Häkkinen, Mika Salo ja Jarmo Pekkala. Ruukin rata on monelle nykyisellekin kuljettajalle hyvä paikka aloittaa ja harjoitella.

1980-1990

Oulun Iinattiin rata saatiin rakennettua vuodelle 1988, josta alkoi kerhomme kasvu nykyisiin mittohin. Rata oli todella paras lahja minkä kerhomme on ikinä saanutkaan. Se auttoi kerhon kasvuun ja synnytti uusia SM-mitalisteja Pohjois-Suomeen – Tero Nurkkala, Pasi Niemelä, Antti Ollikainen ja monia muita hyvin menestyneitä kuljettajia. Radalla ajettin SM-kilpailuja ja vuonna 1995 Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Silloin oli radan vierellä katsomassa uusia tulevia karting-kuljettajia mm. Heikki Kovalainen, josta me kaikki varmaan tiedämme mihin karting-aloitus voi johtaa.

2000-luku

Harrastajatoiminta ja kilpailutoiminta on huipussaan, Iinatin karting radalla järjestetään useita paikallisia, kansallisia sekä SM-tason kilpailuja ja jäsenmäärät ovat nousujohdanteiset.

2008

Seuramme Jesse Anttila voittaa KF3-luokassa Suomenmestaruuden, OFK:n viimeisin Suomenmestaruus kartingin osalta.

2015

Oulun kaupunki sulki Iinatin karting radan ja OFK jäi ilman ”kotirataa”.

2016

Ouluzonen karting rata saatiin käyttöön. OFK aloittaa uuden nousun hienon lajin parissa. Tule mukaan tarinaan ja aloita karting harrastus.