1 2 3 4
ShowcaseImage

Oulun 125-kerho ry / Oulun Formula K-125 ry / OFK

vanhalogoSiinä lista kerhomme nimistä historiansa aikana. Kaikki sai alkunsa 16.11.1961, jolloin kerho virallisesti perustettiin. Perustajajäseniin kuuluivat mm. Heikki Vuolevi, Lars Rosberg, Pekka Salonen, Jouko Laine, Vesa Luttinen, Leevi Henrikson, Tauno Ikonen, Esko Lukkari.

1960

Kerhon perustajat aloittivat mikroautoilun Oulussa joskus 1959-1960 luvun taitteessa ja voittivat monia SM-mitaleja. He jatkoivat aktiivista toimimista vuoteen 1966 saakka jolloin karting-autot tulivat mikroautojen tilalle. Auto kokivat suuren muutoksen kun ne mataloituvat ja moottoreista tuli suoravetoisia, eikä niillä voinut enää ajaa maaradoilla. Asfalttiradat löytyivät silloin mm. Mynämäeltä, Turusta ja Hartolasta. Oulussa ajettiin Raatin saareen tehdyllä tilapäisradalla mm. SM-kisat 1968, jolloin mm. Eino Pekkala voitti ensimmäisen SM-kullan.

kovalainen

Heikki Kovalainen ja "Heikin malja"

 

 

 

 

 Iinatin karting rata

iinatin kartingrata-pieni

 

1970

Kerhon toiminta alkoi hiipua 1970-luvun alkupuolella, jolloin kisoja kiersi vain Kalle Valppu ja pari muuta kaveria. 1977-78 alkoi uusi nousu Taisto Puhakan innoittamana. Saatiin ajopaikka Kaukovainion ammattikoulun pihalta jonne rakennetiin auton renkaista rata, kunnes sekin kiellettiin kun joku arvostettu lääkäri ei saanut nukkua OYS:n korkeissa taloissa sunnuntaiaamuisin. Onneksi Ruukissa oli innostunut karting-harrastaja Olavi Pietarila, joka oli tehnyt talkoilla Hietamaalle radan pohjan. Siellä käytiin kokeilemassa autoja, vaikkei radalla silloin ollut edes asfalttia. Oli tosi juhlallista, kun Ruukissa ajettiin SM-kisa 1979. Se oli jotain hienoa - mukana ajamassa olivat mm. Mika Häkkinen, Mika Salo ja Jarmo Pekkala ;-) Ruukin rata on monelle nykyisellekin kuljettajalle hyvä paikka aloittaa ja harjoitella.

1980-1990

Ouluun rata saatiin sitten 1987-88, josta alkoi kerhomme kasvu nykyisiin mittohin. Rata oli todella paras lahja minkä kerhomme on ikinä saanutkaan. Se auttoi kerhon kasvuun ja synnytti uusia SM-mitallisteja Pohjois-Suomeen - Tero Nurkkala, Pasi Niemelä ja monia muita hyvin menestyneitä kuljettajia. Radalla ajettin SM-kisoja ja vuonna 1995 Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Silloin oli radan vierellä katsomassa uusia tulevia karting-kuljettajia mm. Heikki Kovalainen, josta me kaikki varmaan tiedämme mihin karting-aloitus Iinatin radalla voi johtaa.

 2000-luku

Harrastajatoiminta ja kilpailutoiminta on huipussaan, Iinatin karting radalla järjestetään useita paikallisia sekä kansallisen tason kilpailuja ja jäsenmäärät ovat nousujohdanteiset. Karting elää parasta loistoaan!

2015

Oulun kaupunki sulki Iinatin karting radan

2016

Ouluzonen karting rata saatiin käyttöön

 2018

OFK järjestää Ouluzonessa kaksi alueellista kilpailua (www.northcup.fi) sekä aluemestaruuskilpailun (syyskuu 2018)

 Ouluzonen karting rata (alapuolella)

OULUZONE drone

Tervetuloa mukaan mukavan perheharrastuksen pariin!

Oulun Formula K-125 ry