KARTING

Karting

– mitä se on?

Karting on tapahtumarikas moottoriurheilun laji, joka tarjoaa mahdollisuuden autourheilijan uran kehittämiseen. Kartingauto on yksipaikkainen, putkirunkoinen ja jousittamaton auto, jossa on jäykkä taka-akseli. Kartingia voi harrastaa harrastajatasolla, ja lajissa voi myös kilpailla.

Karting aloitetaan tyypillisesti 6-7-vuotiaana, Cadett -luokan autolla. 8-vuotiaana siirrytään Harrastaja 95 -luokkaan, ja autossa on 95-kuutioinen vapaakytkin moottori, joka käynnistyy napista painamalla. Cadett- ja harrastaja 95 ovat luokkia, joissa kilpaillaan alueellisesti ja seuran sisällä. Kansallisiin kilpailuihin pääsee 9-vuotiaana Mini60- ja Raket-luokissa.

Karting on monipuolinen laji ja suosittu etenkin nuorten keskuudessa, mutta soveltuu silti kaikenikäisille. Karting on laji, jossa toiminta ei rajoitu pelkästään ajamiseen ja se on samalla koko perheen yhteinen harrastus: harrastuksessa tarvitaan toimitsijoita, mekaanikkoja, valmentajia, huoltajia ja seuratoimijoita. Lähes kaikki maan F1-kuljettajamme ovat aloittaneet uransa juuri kartingin parissa.

Autourheiluseurojen merkitys

Karting harrastuksen ytimessä ovat moottoriurheiluseurat, jotka kisojen järjestämisen ohella ovat mukana myös luomassa harrastamiselle puitteet, jotta harrastaminen on mahdollista. Seuran kautta saat tarvittavan tiedon, opastuksen, harrastuspaikan ja yhteisön.

Miten mukaan?

Helpoiten pääset mukaan lajin pariin ottamalla osaa seuran järjestämään karting-ajokoulutukseen, jossa opetellaan sääntöjä ja ajetaan ohjatusti.

Voit katsoa tietoa Oulun formulakerhon tulevista koulutuksista Tapahtumat -sivulta, tai ottaa yhteyttä meihin (yhteystietomme löydät Yhteystiedot -sivulta). Kerhomme järjestää myös ilmaisia kokeiluja lapsille, joista tiedotetaan erikseen.

Hyödyllisiä linkkejä

AKK-Motorsport
Kartingin sääntökirja v. 2018
Kartingin aloittajan opas