Oulun formulakerho K-125 ry

Jonne Ollikainen

Jonne Ollikainen

@jonneollikainen

Kuka olet ja mistä tulet?

Jonne Ollikainen 16v Tupoksesta. Aloitin Kartingin vuonna 2010. Vuonna 2011 olin Cadet luokan aluemestareiden kisassa toinen. 2012 voitin KF6 luokan Kartingliiton mestaruuden ja sain Kartingliiton Vuoden Junior kuljettaja-palkinnon. 2014 Voitin saman sarjan uudelleen ja sain myös Vuoden Junior kuljettaja-palkinnon. 2016 olin Okj-luokassa SM-sarjan neljäs ja edustin Suomea kansainvälisessä Academy Trophy-sarjassa. 2017 ajoin Ok-luokan SM- ja EM-sarjassa. Vuonna 2018 olin Ok-luokan SM-sarjan 5.

Miten ja milloin päädyit kartingin pariin?

Vuonna 2010 käytiin kokeilemassa sisäkartingia, jonka jälkeen jo samana vuonna ostettiin oma auto.

Mikä lajissa on parasta? Miten olet hyötynyt lajin harrastamisesta?

Moottoriurheilussa parasta on tiukka kilvanajo ja vauhti.

Mitä tavoitteita ja suunnitelma sinulla on tulevaisuudelle?

Ilokseni voin kertoa, että siirryn lähes kymmenen kartingvuoden jälkeen rallicrossin pariin ja ajan 2019 kaudella RX Academy sarjassa. Sarjassa ajetaan 6 osakilpailua Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Latviassa kansainvälisen RallyX Nordicin yhteydessä. Kilpailemisen ohella kuljettajien valmennus on isossa osassa RX Academya, luvassa on paljon ajo-, fysiikka-, mentaali- ja mediavalmennusta. Tulevaan kauteen valmistautuminen on hyvässä vauhdissa. Fysiikkaan olen panostanut paljon. Myös ajotreeniä olen ehtinyt jo ajamaan omalla R2 -luokan kilpa-autollani ja tulen ajamaan mahdollisimman paljon. On mahtavaa siirtyä kohti uusia haasteita!

Minkälaisia ominaisuuksia karting/moottoriurheilu vaatii kuljettajalta?

Kykyä oppia uusia asioita nopeasti, taistelutahtoa, kylmäpäisyyttä ja lahjakkuutta.

Kuinka kauan olet ollut OFK:n jäsen? Miten seura (OFK) on tukenut harrastamista/ja kilpailemista?

Vuodesta 2010.Seura on tukenut kilpailemistani nuorempana harjoitusleireillä ja viikottaisilla jäsentenvälisillä kisoilla. Olen myös saanut seuralta stipendejä menestyksen ansiosta.

Millaisia vinkkejä antaisit aloittelijoille tai lajista kiinnostuneille?

Rohkeasti vaan kokeilemaan lajia jos kiinnostusta löytyy. Aloittelijoille sanoisin vinkiksi, että pitää harjoitella paljon jos aikoo kehittyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *